DJ MISS UNYK


 
   

HOME

BIO

RADIO

BAND

TOP 10

FOTOS

NIEUWS

UITTIPS

VERTALING

PRIVÉ

LINKS

E-MAIL

GASTENBOEK
 


 

Facebook Unyk y Los RumberosBand Los Rumberos

WORD JIJ ONZE NIEUWE TIMBALERO OF PIANIST? LOS RUMBEROS ZOEKT MUZIKANTEN DIE EEN LEKKER DEUNTJE WILLEN SPELEN!
STUUR EEN
 E-MAIL

Een aantal jaar geleden ben ik bij Salsa Groove terecht gekomen. Deze muziekles is een onderdeel van de Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam. Door mijn minimale ervaring met bongo spelen lange tijd geleden tijdens mijn studie, ligt het voor de hand dat ik dit instrument onder de knie ga krijgen onder de bezielende leiding van Eric Brigitha. Bij de bongo hoort ook het bespelen van de campana (koebel) en tijdens merengue het slaan van de tambora, een Dominicaans slaginstrument.

In 2006 besluit ik dat ik toe ben aan een nieuwe uitdaging en ik schrijf me in voor stagezangles via het Conservatorium. Ik kom erachter dat ik zingen niet alleen heel erg leuk vind, maar dat het met de juiste techniek ook nog aardig klinkt! Dit komt de andere muziekleraar bij de SKVR ter ore en hij plant onmiddellijk een microfoon voor mijn neus tijdens een van de lessen. Dus zing ik sinds eind 2006 achtergrondkoortjes onder het bongo spelen. En omdat mijn leraar van de SKVR zo tevreden is over mijn stem, besluit hij dat ik vanaf 2008 ook lead mag zingen.

Dit hele proces gaat met vallen en opstaan gepaard, want ik heb heel wat schroom en angst te overwinnen!

Los Rumberos speelt salsa, soca, merengue, cha cha cha, bachata, zouk en bolero. Nummers van o.a. Celia Cruz, Oscar DLeon, Wayne Gorbea, Johnny Pacheco, Frank Reyes, Pedro Flores en de Buena Vista Social Club worden door de conguero Romeo, timbalero Faroek. saxofoniste Trudy, bassist Delfincio, pianist Gerard en zanger(es) Delfincio, Ruthsela en/of Nathalie vertolkt.
 

Nathalie in rook gehuld tijdens optreden februari 2007Los Rumberos met Anke, Nathalie, Delfincio en een stukje van Arnold februari 2007    Optreden SalsaProne & Los Rumberos (video)

Regelmatig kun je ons zien bij de SKVR muziekschool afdeling Dalweg!


© DJ Miss Unyk April 2006 - November 2016