DJ MISS UNYK


BIOGRAFIE

   

HOME

BIO

RADIO

BAND

TOP 10

FOTOS

NIEUWS

UITTIPS

VERTALING

PRIVÉ

LINKS

E-MAIL

GASTENBOEK
 


 


Na in de house en r 'n b scene rondgehangen te hebben, komt DJ Miss Unyk eind 1998 in aanraking met salsa en raakt verslaafd aan de vrolijke muziek en de gezellige sfeer, die op salsafeesten te vinden is. Na een reis naar Suriname in 2001 belt zij het Surinaamse radiostation Rapar/CBS om te vragen wat de naam is van het nummer wat gedraaid wordt, n.a.v. dat gesprek nodigt de presentator haar in zijn programma Latin Special uit en wordt zij zijn assistente, totdat zij het programma helemaal van hem overneemt en iedere vrijdag tussen 14 en 15 uur (tegenwoordig iedere donderdag van 19:00-20:00 uur) te beluisteren is met haar 'Latin Special'.

In 2002 wordt zij als gastdj gevraagd op een Oud & Nieuwfeest. Dit is een zodanig succes dat ze ter plekke aanbiedingen krijgt en als gast-dj op verschillende feesten gaat draaien en resident-dj wordt in de tropische dansclub Sorgh & Hoop. De daarop volgende tijd is zij vaak de eerste vrouwelijke salsa-dj, die op bepaalde feesten draait zoals SalsaLounge, Salsa.nl en is ze o.a. te gast in de Copacabana en Remy Lounge te New York.

Als resident-dj was ze werkzaam tijdens de Beatjamm in Theater Culturalis en vele zomers was ze te beluisteren op het Rotterdamse Salsa on the Beach, ook na de verplaatsing naar de Kunsthal/Coopvaert. Als gast-dj kom je haar tegen op diverse locaties, waaronder in de Antwerpse club Axxes, Salsa at the Airport, Holland Casino, Fort Sint Pieter te Maastricht, Para te Breda en SalsaLounge. Andere lokaties waar je haar aan het werk gezien kunt hebben zijn o.a.: Cruise Terminal Rotterdam, Nighttown, Las Palmas, Zomercarnaval Churchillplein, DMW Rotterdam en Utrecht, Locomotion Zoetermeer, Speakers Delft, Latin Village te Spaarnwoude, Dames van Alphen te Alphen aan de Rijn, Club 60 te Dublin en zelfs in Florence heeft Miss Unyk haar cds ten gehore gebracht! 

Miss Unyk haar voorkeur gaat uit naar Puertoricaanse en New York salsa, die ze op een verrassende manier afwisselt met mambo, bachata, zouk, kizomba, bolero, cha cha cha, merengue en reggeaton, zelfs Afrikaanse, Antilliaanse, Braziliaanse en Surinaamse muziek passeren de revue.

Met haar gevarieerde stijl is Miss Unyk intussen uitgegroeid tot een gevestigde dj in salsaminnend Nederland. En doordat ook disco, Nederlandstalig, R 'n B en andere allround-genres in haar platentas zitten, draait zij op bruiloften, pensioneringen en verjaardagen.

De naam Miss Unyk is tot stand gekomen door een U te plaatsen voor de initialen van Miss Unyk haar eigen naam: NYK. Vandaar deze unieke schrijfwijze. En om aan te tonen dat het hier een vrouwelijke dj betreft is Miss toegevoegd. De uitspraak van Unyk mag op zijn Nederlands, gewoon uniek of als je wilt op zijn Engels, just unique. Tenslotte is iedereen uniek!

 

Als je vragen of opmerkingen hebt, kun je contact opnemen: Bericht aan DJ Miss Unyk

 

HOME

© DJ Miss Unyk april 2006 - 20 10 2010